מהו חוק הנגשת אתרים ומה זה אתר נגיש?
לקוחות רבים פונים אלינו ושואלים לגבי הנגשת האתר שלהם, האם הם צריכים אתר נגיש? האם מגיע לכם פטור? כמה זה יעלה? מי יעשה לכם את ההנגשה ומה היא כוללת?
אם אתם בעלי אתר פרטי או מסחרי, קטן בינוני או גדול, האתר שלכם מחוייב לעמוד בחוקי נגישות האתרים בישראל. משרד המשפטים מטיל אחריות על כל בעלי האתרים, ומתיר קבלת פטור מהנגשה במקרים הבאים –
- מחזור מכירות שנתי מתחת ל-ל-500,000 שקלים בשלוש השנים האחרונות.
- הנגשת האתר מהווה נטל כספי כבד או שהנגישות לא אפשרית מבחינה וזאת יש להוכיח.
בכל מקרה אין פטור אוטומטי! בכל מקרה יש לפנות ל-נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, במשרד המשפטים.
ניתן לקרוא פרטים נוספים בנוגע להנגשת אתרים בלינק הבא –
https://www.aisrael.org/?CategoryID=2764&ArticleID=45083
https://www.isoc.org.il/freedom-of-internet/accessibility
על מנת לעמוד בחוקי נגישות האתרים, יש לבצע בדיקת נגישות על כל העמודים והתבניות באתר הן מהצד העיצובי הטכסטואלי והמבני. על ידי בדיקה זו תוכלו לדעת אם האתר שלכם מונגש ואם לא בכמה עבודה מדובר וכמה זה יעלה לכם. חובת הנגשת האתר נועדה גם לעזור לכם בעלי האתרים וגם לאנשים עם המוגבלויות אשר יכולים להנות מקהל גדול יותר של גולשים שבעבר לא יכלו להשתמש באתר שלכם. אתר מונגש יזכה לכניסות רבות יותר בנוסף להכנסות גבוהות יותר בהתאם לכך.
ביצוע התאמות נגישות באתר האינטרנט ברוב המקרים עולה בקנה אחד עם הנחיות טכניות של גוגל לאתרים קריאים וידידותיים הן לגולשים והן למנוע חיפוש. בנוסף, האתר שלכם יקבל דירוג גבוה יותר בתוצאות של גוגל ובשאר מנועי החיפוש. וכלן החוק החדש של הנגשת אתרים מומלץ גם עבורכם. חובת ההנגשה חלה על בעל האתר, או בעל החברה ולא על שירות בניית אתרים או מקדם האתר.
חברת לונהסייט מתמחה בנושא הנגשת אתרים, ועובדת בשיתוף פעולה עם איגוד האינטרנט הישראלי. נשמח אם תצרו עמנו קשר